Marcelo Burlon kinderkleding | Exclusieve designermerken bij Coccinelle

Marcelo Burlon kinderkleding

FAVORIETEN

Voor de kleding die creative director Marcelo Burlon ontwerpt voor zijn County of Milan collectie haalt hij vaak inspiratie uit thuisland Argentinië maar ook andere culturen en lijkt het motto vooral diversiteit.

De looks komen veelal voort uit een unieke symboliek die Burlon heeft gecreëerd. Dat is in zijn Marcelo Burlon Kids collectie ook goed terug te zien. Afgezet tegen diep zwart komen de t-shirts met kleurige prints of panterkoppen goed tot hun recht. Marcelo Burlon kinderkleding kiest daarnaast ook voor felle neon kleuren en hoekige vormen die bijna science fiction of computerspel-achtig aandoen qua print. Maar er zijn ook rustigere ontwerpen, met sweaters in kleuren als rood, zwart en grijs met opdrukken met een meer natuurlijke uitstraling, die weer meer herleiden naar de natuur van Zuid-Amerika. Voor zowel meisjes en jongens gaat het merk vooral voor sterk, stoer en eigenzinnig.

Marcelo Burlon is de oprichter van modemerk County of Milan, met vooral t-shirts met sprekende prints. De Marcelo Burlon Kids collectie heet Kids of Milan. Een ontwerper wil de Argentijnse Burlon zichzelf niet noemen, hij kiest liever voor de term creative director. Naast zijn werk als creative director is Burlon ook actief als DJ en fotograaf.

Mijn favorieten
  • pijlSelecteer favorieten